hello nyár

Egyrészes fürdőruha, tankini, bikini – melyiket válasszam?

Itt van hát a strandszezon, amikor mindenki igyekszik a legjobb formáját nyújtani – amihez hozzátartozik a tökéletes fürdőruha kiválasztása is. Van, aki kacér, csajos fürdőruhát keres, más olyat, ami eltakarja a kissé problémás területeket.

Vajon melyik testalkatra milyen fürdőruhát érdemes felvenni? És egyáltalán milyen fürdőruhák közül választhatunk? Mik a trükkök, amikre érdemes odafigyelni?

Körüljártuk kicsit a témát!

Egyrészes fürdőruha
Az egyik örökké divatos fürdőruha az egyrészes. Már olyan hírességek, mint Marilyn Monroe, Brigitte Bardot is ilyet hordtak. Az egyrészes fürdőruha azoknak a nőknek való, akik nem akarnak túl sok bőrt villantani, esetleg el akarnak rejteni egy problémás területet, de szeretik, ha elegáns a megjelenésük.

A legjobb azoknak a testtípusú nőknek, akik kicsit nagyobb pocakkal rendelkeznek, amit szeretnének eltakarni. A teltebb nők is bátran viselhetik, a nyakkivágással és hátkivágással pedig mindenki ízlése szerint játszhat. A teltebb lányoknak ajánlottak az egyszínű, sötétebb fazonok, és mindenképp jó, ha kerülik a csíkos darabokat.

Tankini
A Tankini tulajdonképpen egy top és egy bikini alsó kombinációja. Remek megjelenést kölcsönöz, és hibátlanul elrejti a pocakot. Éppen ezért választják zömmel azok, akiknek nem igazán tetszik az egyrészes fürdőruha, de van mit rejtegetniük hastájékon.

Minden testalkatú nő hordhatja, mégis általánosságban a teltebb hölgyek részesítik előnyben, de tökéletes választás lehet az alma alkatúak számára is. Érdemes a dekoltázzsal játszani, jól elvonhatja egy szép kivágás a problémásabb területekről a figyelmet.

Bikini
A kétrészes fürdőruha, azaz bikini variációja végtelen. Lehet pántos vagy pánt nélküli, kosaras vagy egyszerű kosár nélküli fazon, de lehet skirtini is, amikor egy kis szoknyácska az alsó rész. Ahány variáció, annyiféle testalkathoz passzol, a lényeg, hogy testalkatunknak megfelelő fazont keressünk az üzletközpont kínálatában.

Amire figyelhetünk:

Ha valaki alma alkatú olyan fürdőruhát válasszon, ami a lábait hangsúlyozza. Érdemes kerülni a nagy mintákat.
A körte alkatú hölgyek jobb, ha a csípőről a mellkasára irányítják a figyelmet. Ezt könnyedén megtehető egyszínű alsóval és mintás felsővel.
Ha valaki homokóra alkatú, bátran válogathat olyan fürdőruhák közül, amik kiemelik az alakot.

Egyéb trükköket is bevethetünk:
– Fodros felsőrészt választhatnak azok, akiknek szükséges a felsőtesten egy kis optikai nagyítás. Szintén nekik kedvezhetnek a nagy díszek vagy minták is, ezek ugyanis szintén a felsőtestet erősítik.
– Akik fenéktájon erősebbek, játszhatnak a felsőrésszel, hogy oda tereljék a figyelmet.
– Az alacsony lányok bátran válasszanak függőleges csíkos fürdőruhát, az ugyanis magasít. Ugyanez az illúzió érhető el egy mélyebb nyakkivágással is.
– Azok akik kicsit vékonynak tartják maguk, a vízszintes csíkokkal játszhatnak.
– A rövid lábú lányok bátran válasszanak olyan fürdőruhát, ami jobban fel van vágva csípőnél, hiszen ez optikailag hosszabb lábakat eredményez.
– Magas derekú fazont válasszanak azok, akiknek van egy kis pocakja, de bikinit szeretnének hordani. A magas derekú fazon ugyanis eltakarja a pocakot és karcsúsítja a derekat.

Itt a nyár, a strandidőszak. Egyesek örülnek neki, mások tartanak tőle, félelemre azonban nincs ok. Minden testalkatú hölgy bátran kimehet a strandra, ha alkatának megfelelő fürdőruhát választ. Ehhez pedig nincs más tennivaló, mint körülnézni üzletközpontunk kínálatában.