hello tavasz

Karcsúsító ruhadarabok a vadító külsőért

Emelje fel a kezét, ki az, aki felszedett néhány kilót az utóbbi hónapokban? Sokan vagyunk, akik az elszigetelődés miatt kicsit elengedtük magunk, és kevesebbet mozogtunk, ellenben gyakrabban kényeztettük magunk finomabbnál finomabb ételekkel.

Most pedig, hogy itt a jó idő, jön a sokk! A gombok nem gombolódnak be, a cipzárak nem húzódnak össze, és minden, amit tavaly viseltünk, túl szoros. 

Nyugi, nem kell hirtelen, ész nélkül belevágnunk mindenféle diétába, és minden átmenet nélkül lefutnunk a félmaratont. Sokkal fontosabb, hogy test-pozitív legyen a hozzáállásunk, bármilyen méretű is a domborulat a csípőnkön.

Természetesen nem árt, ha jobban odafigyelünk arra, hogy többet mozogjunk, egészségesebben étkezzünk, gyakran legyünk a friss levegőn, de addig is, teljesen érthető, ha a jobb idő beköszöntével csinosak és mesések akarunk lenni.

Íme 7 módja annak, hogy mindezt elérjük – fogyókúra nélkül.

Vásároljunk megfelelő fehérneműt
Bármi, amit viselünk, tízszer jobban fog kinézni, ha a kicsit teltebb testrészek nem szorulnak össze, vagy nem árasztják el a melltartót és a fehérneműt. Érdemes enyhén szivacsos melltartót választani, olyat, ami megemeli a melleket, és jól tartja őket anélkül, hogy kétoldalt kibuggyannának. Nem kell feladni a kényelmet. Ha a lehető legtöbb helyet hozzuk létre a mellkas és a derék között, azonnal hosszabb, tónusosabb törzset kapunk.  Bugyinál a magasított derekú bugyi az, ami csodát művelhet az alakunkkal. Biztosan találunk mindkét fehérneműből számunkra megfelelő fazont és méretet az üzletközpont üzleteiben.

V-nyakú felső a tuti
A V-nyak fordított háromszöge erősíti a váll vonalát, és meghosszabbítja a nyakat és a törzset. A szélesebb V kivágás egyensúlyban tartja a széles csípőt és a combot; a mélyebb V-kivágás előnyös a mellek kihangsúlyozása szempontjából. Nincs V-s ing a szekrényben? Egyszerűen csak gomboljunk ki az ingen 1-2 gombot, igazítsuk meg a kivágást, hogy V-t formázzon, és meg is vagyunk.

Tetőtől talpig egy színben
A karcsú megjelenés érdekében – függetlenül attól, hogy hányas a méretünk- érdemes tetőtől talpig egy színbe öltözni. Lehet keverni az anyagokat és a minta sem tiltott – például viseljünk zöld virágos selyemblúzt olíva nadrághoz és haragoszöld kardigánt. Az üzletközpont butikjaiban biztosan sikerül összeválogatnivalami vadító és trendi szettet egy színben.

Rejtsük el a derekat
A hasi dudor mindig a figyelem középpontjában áll, de egyáltalán nem kell hagynunk, hogy folyamatosan rá terelődjön a reflektorfény. Az öv nélküli, egyrészes ruhák, hosszú szabású felsők előnyösebbek, mint a külön felső és alsó rész, mivel az előbbiek nem törnek meg derékrésznél. Az egyrészes ruhák átsiklanak az íveken és kiegyensúlyozzák a testarányokat, így a viselőjük arányosabbnak tűnik bennük.

Egy kis plusz magasság sosem árt
Noha nem mindenki szereti, mégis vitathatatlan, hogy bármelyik magassarkú cipő hosszabbá teszi a lábakat. Válasszunk olyan cipőt, ami kényelmes, vegyünk bele betétet ha szükséges, és máris meglátszik majd az optikai eredmény: a lábunk csodásan formás és hosszú lesz, és a fenék is magasabbra kerül.

Sima fekete nadrág – extra mintás felső
Vagy fordítva! Megbízható fekete nadrágunk, szoknyánk vagy felsőrészünk továbbra is támogathat minket az optikai karcsúsodásban, hiszen a fekete, szuperhatékony szín, amikor bármit kisebbnek akarunk láttatni. Viseljük tehát ott, ahol slankítani szeretnénk, és párosítsuk egy figyelemfelkeltő mintás blúzzal, inggel, vagy ha a felsőnk fekete, egy nadrággal. Nincs még megfelelő darab a szekrényben? Irány valamelyik divatüzlet. A választék óriási, és hamarosan jönnek a kupon-napok is!

Villantsunk bokát és csuklót
Az alkar és a boka mindig a test legkarcsúbb része, függetlenül attól, hogy milyen a súlyunk. Mutassuk meg! Ez azt jelenti, hogy hosszú ujjat, nadrágot és maxiszoknyát cseréljük rövidebbre – bokát villantó nadrágra; háromnegyedes vagy feltűrt ujjú felsőkre; és a szoknyák se érjenek lejjebb, mint a vádli közepe. Ha a szemet a végtagokra vonzzuk, új fókuszpontokat hozunk létre. Hangsúlyozzuk ki őket egy rakás karkötővel vagy feltűnő cipővel.