FesztiválON: ezekre a szabályokra figyelj, ha bulizni mész!

Egy nyári szezonban egymást érik az izgalmas programok, és ez így is van jól. Gasztronómiai rendezvények, zenei rendezvények vagy kulturális programok sokasága, sportrendezvények és szabadtéri programok várják az érdeklődőket.

A biztonságra minden pillanatban figyelni kell. Akkor is, ha csak a sarki boltba ugrunk le, akkor is, ha a Balatonnál nyaralunk és akkor is, ha tömegek által látogatott rendezvényen veszünk részt.

Na de mire figyeljünk, hogy biztonságban legyünk? Íme a mi tippjeink:

1. Gondolkodjunk és tervezzünk előre!
Sok minden könnyebb, ha egy kicsit előre tervezünk. Például megvehetjük a jegyet időben, akár pár héttel előbb is, így nem kockáztatjuk, hogy elfogy, és még spórolni is tudunk, hiszen a belépők általában olcsóbbak elővételben.
A jegyek beszerzésén túl az időjárásról is jó, ha időben tájékozódunk, hiszen így jobban fel tudunk készülni az öltözködés terén. Kánikulában otthon hagyhatjuk a meleg ruhákat, esőre készülve pedig gondoskodhatunk zárt cipőről, esőkabátról, esetleg vastagabb ruházatról.
A réteges öltözködés egyébként sem árt, így nem érhet meglepetés semmilyen körülmények között.

2. Tájékozódjunk a körülményekről!
Manapság már minden helyszínnek, minden eseménynek van honlapja, amiről meg lehet tudni a részleteket. Milyen a helyszín? Milyenek a körülmények? Van-e zárt rész, mosdó, lehet-e jól parkolni? Ha nem autóval megyünk, a menetrendet sem árt tudni. Ha tájékozottak, jól felkészültek vagyunk, kevesebb kellemetlen meglepetésben lehet részünk, és zavartalanabb lehet a szórakozás.
Esetleg néhány applikációt is érdemes jó előre letölteni, ami segíthet a pontosabb tájékozódásban, vagy más hasznos dologban.

3. Vigyázzunk magunkra!
Sok minden történhet az emberrel egy tömegrendezvényen, így az óvatosság sosem árt. Nyárról lévén szó, első körben gondoskodjunk a fényvédelemről – legyen nálunk kalap vagy napszemüveg, kenjük le magunk előre, de legalább húzódjunk árnyékba a tűző nap elől. Figyeljünk oda a hidratálásra is, fogyasszunk elég vizet, ne csak alkoholt.
Fontos egy jó cipő, ami a bokasérüléstől véd meg, induláskor gondoljunk erre is, válasszunk az üzletközpontban járva praktikus lábbelit, és viseljük azt a fesztiválon.

Az önvédelem szempontjából fontos, hogy amennyiben lehet, ne menjünk egyedül fesztiválozni. Biztonságosabb egy nagyobb csoport tagjaként elindulni, de legalább párban. Jobb, ha figyelünk egymásra. A feltöltött mobiltelefonunk mindig legyen nálunk, hogy bármi baj esetén segítséget tudjunk hívni.

4. Vigyázzunk az értékeinkre!
Nem csak magunkra, az értékeinkre is kiemelten fontos odafigyelni egy tömegrendezvényen. Ideális, ha csak a legszükségesebb dolgok vannak nálunk, azok is jól zárható táskában, övtáskában, vagy zárható zsebben. Remek kis méretű hátizsákokat, vállon átvethető kézitáskákat és övtáskákat üzletközpontunkban is találsz. Mielőtt fesztiválozni indulsz, nézz körül nálunk.
Fontos szabály, hogy a kis méretű táska mindig a mellkasunkon legyen, a farzsebben ne hordjunk semmit. Így elkerülhetők a kellemetlen meglepetések.
Az önfeledt szórakozás jó, de nem árt hozzá egy kicsit felkészülni, így elkerülhetők a kellemetlenségek – és tényleg önfeledt lehet a hangulat.
Fesztiválhangulatról üzletközpontunkban dj gondoskodik augusztus folyamán. Te hallottad már milyen bulit varázsol?